onsdag 29. juni 2011

Navnekonkurranse for ny nettportal

En ny statlig nettportal om nordområdene er under oppbygging.

Geografisk
skal den dekke kyst- og havområdene fra Sør-Sverige, til Grønland til Nordpolen.

Tematisk skal den samle og presentere informasjon for marine- og maritime næringer, petroleumsvirksomhet, miljø/klima og myndighetsutøvelse. Hva skal den hete? Bli med i navnekonkurranse med reise som premie!


Portalens visjon
Den nye nettportalen, som skal gå på lufta i mai neste år, tar mål av seg til å bli den foretrukne informasjonskilden for mennesker som søker informasjon om de nordlige kyst- og havområder. Prosjektet har til nå 27 bidragende partnere i form av statlige etater og forskningsinstitusjoner. De verdifulle dataene disse sitter på, hver på sin kant, blir grunnlaget for de tjenestene den nye portalen vil tilby. Portalen vil slik kunne presentere et samlet bilde av en rekke temaområder innen sitt geografiske område. Dette har ikke vært gjort tidligere.

Informasjonen som skal gjøres tilgjengelig skal være både nåtidsinformasjon, historiske data og aggregerte data. Portalen vil således kunne tilby både informasjon om området over tid, og også øyeblikksdata. Dette gir oss muligheter til økt oversikt og ny kunnskap om områdene.

Tanker om navn
Navnet på det som skal bli en informasjonsportal for nordområdene, har i etableringsfasen gått under arbeidstittel BarentsWatch. Navnet vil bestå som prosjektnavn. Det er nettportalen som nå trenger navn.
Det store geografiske området er vanskelig å definere i korte ordelag. Men det er viktig at navnet signaliserer at dette handler om et større geografisk område enn Barentshavet.
”Watch” har til nå vært brukt for å signalisere at den nye oversikten som portalen vil tilby, gir signaler om muligheten for å passe på, se, overvåke, følge med.

Portalen må naturlig nok ha et navn som ikke er i bruk allerede. Nettstedet vil på sikt også kunne få internasjonal omtale og bruk. Et navn som kan fungere på både norsk og engelsk hadde derfor vært optimalt.

Navnet skal helst gjenspeile innholdet. Og forhåpentligvis trigge nysgjerrigheten til å utforske, og til å ta i bruk.
For mer om portalen

Premie: reise for to
Premien til den som kommer med det beste navneforslaget, er en tur for to til Svalbard! Skulle det bli en svalbard-boer som stikker av med seieren, vil premien bli en tur for to til valgfri by på fastlandet.

Navnekonkurransen er åpen til 10. august.
Klikk her for å delta.

5 kommentarer:

 1. hei jeg er jurist i Statens strålevern og foreslår følgende navn på portalen;
  "et gjennomsiktig hav / a transparent sea"

  hilsen Hans Haavind

  hans.haavind@nrpa.no

  SvarSlett
 2. Navneforslag: borealis

  Beate Hundnes
  beate.hundnes@kystverket.no

  SvarSlett
 3. Mine forslag:

  northernoceaninfo
  northernoceanwatch
  northernseainfo
  northernseawatch

  mvh
  Ine Hilling, LU
  ine.hilling@lu.no

  SvarSlett
 4. Mitt forslag: nor.no

  mvh martin Zeiffert
  Kystverket

  SvarSlett
 5. Namneforslag:
  Corona

  Bjørn Relling
  Kystverket Midt-Norge

  SvarSlett

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!