tirsdag 11. juni 2013

Presentasjon fra BarentsWatch ett-års arrangement


Torsdag 30. mai ble ettårsdagen for lanseringen av BarentsWatch markert med en dagskonferanse i Tromsø. Der ble det ble orientert om fremdrift og status, og om nyutviklede tjenester og visjoner. En PDF-kopi av presentasjonen ligger ved saken.


Som for ett år siden var fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen med på konferansen. Under ettårsmarkeringen slapp hun nyheten om at regjeringen vil styrke analyse- og overvåkingsmiljøene i nord. Hun sa blant annet at regjeringen vil etablere en analyseenhet som skal følge internasjonal skipsfart i Vardø. Dette som en ny del av sjøtrafikksentralen.

Berg-Hansen utdypet at en unik kompetanse er utviklet gjennom BarentsWatch, som nå også etablerer et lukket samhandlingssystem. I dette systemet skal de etatene som har et operativt ansvar i hav- og kystområdene kunne dele informasjon på en enkel og sikker måte.

- Ved å samlokalisere de ulike delene av BarentsWatch i Tromsø kan de ha gjensidig nytte av hverandre i det daglige samarbeidet, og løpende ha tilgang til hele prosjektet sin kompetanse. Samlet sett vil analyseenheten og utviklingen av BarentsWatch føre til bedre kunnskap og grunnlag for handling i hav- og kystområdene våre, i tillegg til vekst i kompetansemiljøene i nord, sa fiskeri- og kystministeren.

Last ned PDF-versjon av presentasjon fra den 30. mai her

2 kommentarer:

 1. hei, virkelig et spennende opplegg som vokser frem her. Jeg er litt nysgjerrig på hvilke rekrutteringer dere tenker å gjøre og når.

  SvarSlett
 2. Hei Hilde,

  Som du vil se av bloggen gikk nylig fristen ut for å søke to kommunikasjonsstillinger. Før det har vi hatt en runde på to tekniske stillinger. Etter det er det ikke planlagt flere ansettelser i år, men det er mulig det vil bli noe neste år.

  Men følg med på her på bloggen (abonner på feeden) så gir vi beskjed om nye stillinger.

  mvh

  Kjell Knudsen, Webansvarlig

  SvarSlett

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!