mandag 18. november 2013

BarentsWatch som nav for offentlig informasjon til fiskerneFaststående bruk vist i Olex kartplotter
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) fikk i 2013 utviklet et system for automatisk redskapsrapportering. Der fiskerne i stedet for en masse posisjoner nå får en elektronisk fil fra Kystvaktsentralen som er kompatibel med deres arbeidsverktøy ombord (kartplottere).

Les mer hos FHF: FHF prosjektet automatisk redskapsrapportering med viktige resultater til fiskeflåten

Prosjektet er spennende i BarentsWatch sammenheng, og FHF har helt fra starten av antydet at de mener BarentsWatch bør være med i fase to av prosjektet. Da ønsker man seg en sentral for distribusjon av disse og lignende offentlige data som det er behov for ombord.Nevnte data er:
  • Seismikk (planlagt og nylig utført)
  • Korallrev
  • Værvarsler i kart
  • Åpne og stengte områder (J-/fiskerimeldinger)
  • Verneområder og andre områdereguleringer
En del av dataene er allerede tilgjengelige fra ulike leverandører gjennom BarentsWatch, noen er delvis tilgjengelige i kartplottere. Ønsket fra fiskerinæringen er at BarentsWatch skal tilby ett sentralisert system for å hente ut og motta varsler om oppdateringer i slike kart.

Ønsket er spennende, men har også implikasjoner for hvordan BarentsWatch får levert data fra våre partnere i det offentlige. Både hva gjelder formater (vi mottar i dag kun WMS/bilder, for å kunne eksportere til plottere trenger vi rådata) og stabilitet (fiskerne må kunne stole 100% på de dataene de får levert og at de alltid er tilgjengelige). Det blir også viktig å få til et godt samarbeid med leverandørene av navigasjonssystemer.

På mange måter ligner kravene til fiskerne de kravene vi får fra våre partnere i de lukkede tjenestene, som f.eks. Hovedredningssentralen. Dette er derfor krav vi ser det som naturlig at BarentsWatch vil møte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!