onsdag 4. februar 2015

Utvidet bølgevarsel

Gjelder nå for utsatte områder langs store deler av Norskekysten.
Foto: Fosna-Folket/Tor-Helge Hvitsand.
Foto: Fosna-Folket/Tor-Helge Hvitsand.
Bølgevarselet fra BarentsWatch gjør det tryggere å ferdes langs utsatte farleder. Tjenesten er utviklet for Kystverket og BarentsWatch av forskningsstiftelsen Polytec.

Grunnlaget for varslene er havbølgedata fra Meteorologisk institutt og National Weather Service som forbedres ved å bruke bunntopografien i området og vindinformasjon. Varslet oppdateres fire ganger i døgnet.

Nye områder denne gangen inkluderer store områder rundt Rolvsøy, Vestfjorden, Folda og Trondheimsleia. Visning og navigasjon på portalen har også fått en oppgradering.Sjekk bølgehøydene her.

Bølgevarsel er spesielt rettet inn mot passasjertrafikken til sjøs, men er også et godt verktøy for både fritidsbåter og fiskeflåten. Bakgrunnen for tjenesten er ulykken der hurtigbåten ”MS Sleipner” grunnstøtte ved Ryvarden fyr den 26. november 1999. Båten gikk fra Haugesund og hadde kurs mot Bergen. I etterkant av ulykken anbefalte regjeringen at det skulle plasseres bølgevarslere på utsatte steder langs kysten med stor hurtigbåttrafikk.

Den videre utviklingen vil foregå i dialog med brukerne og man vil da se på flere lokale forhold som kan taes med i beregningen for å gjøre varslene enda mer nøyaktige. Les mer om spesialvarsel for bølger.

Kontakter:

Eivind Rinde, prosjektleder BarentsWatch
906 96 094 eller eivind.rinde@barentswatch.no


Jon Leon Ervik, avdelingsleder Kystverket
52733312 / 91681538 eller jon.leon.ervik@kystverket.no


(pressemelding)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!