fredag 12. juni 2015

APIer og BarentsWatch deling av data til systemleverandører

Et viktig mål med løsninger som blir tatt frem i BarentsWatch er at data skal vises i de systemene brukeren er vant med. Det vil si at målet i mange tilfeller bare er nådd delvis om løsninger og tjenester kan vises i BarentsWatch sine grensesnitt. Ønsket er at for eksempel at fiskeskipperen skal kunne vise informasjon om hvor seismikkaktiviteten foregår direkte i sin kartplotter, ombord på båten.


For å oppnå dette har vi sterkt behov for å jobbe tett med system- og dataleverandørene i marin og maritim sektor. Vår jobb blir da å samle, utvikle og dele data på måter som gjør at systemleverandørene kan lage best mulig løsninger for sine sluttbrukere.

Gjennom å lage alle våre åpne løsninger basert på APIer eller maskingrensesnitt legger vi til rette for dette. Dette betyr i praksis at en tjeneste som man kan se på BarentsWatch sin webside allerede er tilgjengelig for bruk av andre siden vår webside bruker de samme løsningene for å få data ut av BarentsWatch sine dataservere.

APIene er under oppbygging og videreutvikling, samtidig som noen deler allerede er i bruk av eksterne og derfor har stabile versjoner for å sikre at deres løsninger skal fungere.

Systemleverandører som er interesserte i å se på løsningene bes ta en titt på www.barentswatch.no/api for mer informasjon.

Ta kontakt med webansvarlig Kjell Knudsen for spørsmål og innspill.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!