onsdag 23. september 2015

Kvalitetsheving for redskapsdata i FiskInfo - Kart til kartplotter

Fra begynnelsen av september er BarentsWatch partner Kystvakten et steg videre i omlegging av sine systemer. For BarentsWatch sine brukere resulterer dette i bedre data for kartdataene som vi distribuerer for faststående redskap/bruk.

Med siste omlegging har Kystvakten helt gått bort fra sitt tidligere system og over til det systemet som BarentsWatch har fått levert data fra siden februar i år. Det vil si at de dataene som er tilgjengelige via BarentsWatch er de samme som distribueres via Kystvaktsentralen manuelt.

Kartdataene kan brukes ombord på fiskefartøyene og importeres i kartplottere for å synliggjøre hvor andre fiskere har satt redskap. Gjennom dette kan fiskere som skal sette garn eller fiskere som skal tråle unngå andres redskaper.

Gjennom BarentsWatch kan brukeren laste ned eller eller abonnere på dataene via epost. Via maskingrensesnitt/API kan også systemleverandører levere dataene direkte i kartplottere.

Les mer om tjenesten på www.barentswatch.no/fiskinfo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!