onsdag 2. september 2015

Mer synlig gjennom sosiale medier

Med en del publikumsrettede tjenester har BarentsWatch nå fått seg Facebook-side. Tanken er at det er enklere for folk å få informasjonen denne veien, enn å aktivt oppsøke portalen eller abonnere per e-post på en blogg.

Her er det lagt ut lenker til de mest aktuelle sidene på portalen vår, så nå er det bare å spre en lenke til siden.

Tall viser at Facebook nå står for mer trafikk til mediesider enn hva som kommer fra Google-trafikken. Det er ikke snakk om noen nevneverdig nedgang i trafikken fra Google, men at det er andre kilder Facebook stjeler trafikk fra. Blant annet ser det ut til at tradisjonell lenking fortsetter å synke.

Med vridningen mot sosial distribusjon har unikt innhold et fortrinn både gjennom sosial spredning og rangering hos søkemotorene. For oss i BarentsWatch betyr det at vi fokuserer på tjenester og redaksjonelt innhold på vår Facebook-side.

Innhold som blir mye delt får også høyere synlighet på Google. Derfor må sosiale medier og bevisst arbeid mot søkemotorene ses i sammenheng når man tenker digital distribusjon.

Skulle du være interessert i å følge med på hva vi gjør i BarentsWatch så kan du jo like oss her: https://www.facebook.com/BarentsWatch

Vår Twitter-konto: https://twitter.com/barentswatch

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!