fredag 19. februar 2016

Oppdateringer FiskInfo

FiskInfo er en informasjonsportal der fiskere kan hente nyttig informasjon før og under fiske. Prosjektet ble offisielt lansert av fiskeriministeren i februar 2015 og leverte da informasjon om faststående bruk, seismikk, undervannsinstallasjoner og iskant for nedlastning til kartplottere.

Se også video nederst i saken.

I desember 2015 ble en mer tilrettelagt webportal lansert slik at samme informasjon kunne sees på PC og mobil. Nå i februar 2016 har det kommet oppdateringer til denne som kanskje trenger en gjennomgang.


Vektorkart

Når FiskInfo åpnes vil man se at det vanlige sjøkartet er borte og erstattet med et forenklet kart. Grunnen til at vi har valgt å bruke dette kartet er at det krever mindre overføringstid og gjør det raskere å zoome og panorere i kartet. Dette kartet legger seg også over iskonsentrasjonskartet slik at dette blir mer riktig. For å få tilbake sjøkartet, klikker man på kartvelgeren som er markert i figuren. Symbol som en stabel med kort over zoomknappene.

Hvordan får du data til din kartplotter? Se vår veiledning her.


Marinogram

Hvis det klikkes et sted i havet der det ikke er et annet objekt vil et marinogram for denne posisjonen vises til høyre på skjermen, øverste røde pil i figuren. Marinogrammet kan forstørres ved å klikke på det. Under marinogrammet ligger det en klikkbar lenke for tidevann for posisjonen, og under det igjen opp- og nedgang for sol og måne.Iskonsentrasjonskart

Iskartet hentes fra meteorologisk institutt og oppdateres ved slutten av hver virkedag. Iskartet inneholder relativt mye data og vises ikke ved oppstart for å få systemet raskere. Klikk på ”øyet” ved Iskonsentrasjon til venstre i skjermbildet for å få det fram.

Ved visning av iskonsentrasjon kan det være en fordel å bruke vektorkartet da isen ellers dekker over landformasjonene.

Midlertidig stengte felt

Den neste informasjonstypen som vil bli tatt inn i FiskInfo er midlertidig stengte felt fra Fiskeridirektoratet. Her foreligger det ikke grunnlagsdata på riktig format, men vi kommer tilbake når dette er klart.

Pågående seismikk

Navn på hovedfartøy er nå tilgjengelig i web og i dataene som kan lastes ned til kartplotter. Det er som tidligere med en lenke til full informasjon om seismikk aktiviteten på faktasidene til Oljedirektoratet. Der kan du finne ytterligere informasjon om båten, fiskerikyndig, status, fiskerifaglig vurdering med mere.

Kart til kartplottere

Det varierer hvordan de forskjellige kartplotterne er i stand til å gjengi de forskjellige kartlagene. Vi kan derfor ikke tilby alle kartene til alle kartplottere. Mas gjerne på leverandøren dersom et kart ikke er tilgjengelig for din kartplotter, så kan vi i samarbeid se hva vi kan få til.
Nytt i denne versjonen er at TELchart støttes for iskant, seismikk og havbunnsinstallasjoner.
Hvordan får du data til din kartplotter? Se vår oppdaterte veiledning her.

Fiskinfo finnes på www.barentswatch.no/fiskinfo. For informasjon om eier av faststående bruk må du være registrert fisker og registrert på barentswatch.no.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!