onsdag 11. mai 2016

Oppdatering om BarentsWatch API / maskingrensesnitt

De fleste data som BarentsWatch bruker i våre åpne web applikasjoner er også tilgjengelige for andre systemer. En del benytter vi direkte fra åpne datatjenester hos dataeier mens i andre tilfeller henter rådata inn i våre systemer. For det siste tilfellet er hovedregelen at alt som er tilgjengelig for oss også er gjøres tilgjengelig for andre.Vi jobber på en mer omfattende presentasjon av våre APIer, men her er en kort oppdatering for de som er teknisk interessert.

Merk at vi krever autentisering/API bruker for tilgang, dette får du ved å kontakte oss på post@barentswatch.no. Av hensyn til tidlige utviklere har vi hatt en åpen tilgang så langt, denne vil bli stengt 30. mai 2016.

Det første datasettet som ble gjort tilgjengelig på denne måten var data som brukes i FiskInfo. Dette ble gjort slik at leverandører av kartplottere kunne koble seg direkte opp mot BarentsWatch for innlasting i sine systemer. Dette har blitt gjort av Dualog i eFangst og Sintef har laget en App for Android og iPhone som benytter dataene og muliggjør innlasting til plotter via mobil. Du kan lese mer om disse løsningene i bruksanvisningen for FiskInfo. Eksempelkode for implementasjon i ble også tilgjengeliggjort av Sintef.

I løpet av det siste året har også data for Bølgevarsel, Saltstraumen varsel og Havneoversikten blitt gjort tilgjengelig på samme måte.

Teknisk dokumentasjon for bruken finner du på www.barentswatch.no/api

Vi tar gjerne i mot kommentarer og spørsmål i forhold til hvordan APIet fungerer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du legge igjen en kommentar?

1) Hvis du har google-konto, velg Profil: Google i lista under, logg på slik det forklares og skriv inn som en offentlig synlig leser. (foretrekkes)

2) Hvis du ikke har google-konto; velg Profil: Anonym i lista under, skriv inn kommentar og signer med navn og arbeidssted.

Takk for at du bidrar til at BarentsWatch-bloggen blir et sted for informasjons- og meningsutveksling!